29. avgust 2023 18:12

Maja Popović razgovarala sa Veljkom Delibašićem o saradnji Ministarstva i Advokatske komore Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Maja Popović razgovarala sa Veljkom Delibašićem o saradnji Ministarstva i Advokatske komore Srbije

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BEOGRAD - Ministarka pravde Maja Popović sastala se danas sa potpredsednikom Advokatske komore Srbije (AKS) Veljkom Delibašićem, koji prema Statutu AKS predstavlja i zastupa Komoru do izbora njenog novog predsednika.

Tokom razgovora, Popović je ukazala na značaj advokature kao nezavisne i samostalne službe za pružanje pravne pomoći, kao i na važnost uloge advokata u ostvarivanju i zaštiti prava i interesa građana Srbije, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Ona je izrazila očekivanje da će se saradnja Ministarstva pravde i Advokatske komore Srbije poboljšati u cilju jačanja vladavine prava i unapređenja advokature.

Na sastanku je dogovoreno da se sastanci predstavnika AKS i Ministarstva pravde održavaju redovno, kako bi se na konstruktivan način razgovaralo o aktuelnim temama i pitanjima od zajedničkog interesa.

Sagovornici su se dogovorili i da se u toku sledeće nedelje potpišu Protokol o razmeni podataka u postupku postavljenja privremenog zastupnika u parničnom, vanparničnom i izvršnom postupku između AKS, Ministarstva pravde, Vrhovnog suda, Komore javnih izvršitelja i Javnobeležničke komore, kao i Protokol o razmeni podataka u postupku postavljenja privremenog zastupnika u upravnom postupku između AKS, Ministarstva pravde i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.