21. oktobar 2023 12:30

Vladimir Orlić u Šumaricama poručio: Niko nam ništa neće pokloniti, moramo sami da se borimo za sebe

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vladimir Orlić u Šumaricama poručio: Niko nam ništa neće pokloniti, moramo sami da se borimo za sebe

Foto: TANJUG/NEBOJŠA RAUS

KRAGUJEVAC - Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je danas da je Srbija, na teži način, kroz svoja stradanja, shvatila da na ovom svetu nema pravde i da će morati sama da se bori za sebe, kako bi obezbedila napredak i sprečila da joj se ponove stradanja.

U izjavi nakon obeležavanje Dana stradanja u Drugom svetskom ratu, kraj Spomenika streljanim đacima i profesorima u Šumaricama, Orlić je rekao da svake godine na danasnji dan tuguje cela Srbija.

"Mi smo kroz svoju istoriju, na najteži mogući način, kroz svoja stradanja, shvatili i naučili da na ovom svetu pravde nema. I nema tog prava koje veliki silni i moćni nisu u stanju da pogaze ukoliko misle da to čini nešto njihovim interesima. To smo razumeli", rekao je predsednik Skupštine Srbije.

Dodao je da danas znamo da, onoliko koliko je Srbija snažna, koliko je u stanju da se bori za sebe i za svoje, toliko će nam biti dobro.

"Niko nam ništa neće pokloniti i za svoju budućnost moraćemo da se izborimo sami. I radićemo baš tako. Srbija će da se bori, da čuva svoju slobodu, nezavisnosti i da gradi svoj mir. I u tom miru da gradi napredak za mnoge generacije i da ne dozvoli nikada da nam se ponove stradanja kakva smo imali", poručio je Orlić.