5. decembar 2023 12:52

Štamparija Službenog glasnika počela štampanje materijala za pokrajinske izbore

Izvor: TANJUG

podeli vest

Štamparija Službenog glasnika počela štampanje materijala za pokrajinske izbore

Foto: Shutterstock.com/FREEPIK2, ilustracija

NOVI SAD - U štampariji Službenog glasnika u Beogradu danas je počelo štampanje izbornog materijala za izbore za poslanike u Skupštinu Autonomne pokrajine Vojvodine, raspisane za 17. decembar, saopštila je Pokrajinska izborna komisija.

Na ranije održanim sednicama Pokrajinske izborne komisije utvrđen je broj glasačkih listića koji iznosi 1.669.734, što je jednako utvrđenom broju birača u AP Vojvodini.

Glasački listići štampaće se sa jednom, dve, tri, četiri ili pet jezičkih varijanti, u zavisnosti od toga koji su jezici i pisma u službenoj upotrebi u pojedinim opštinama/gradovima na teritoriji pokrajine.

Predstavnici Pokrajinske izborne komisije prisustvovali su početku štampanja glasačkih listića na kojima će birači glasati na izborima za poslanike pokrajinske skupštine.

Glasački listići na kojima će birači glasati na izborima za poslanike u Skupštinu AP Vojvodine štampaće se na papiru sive boje (PANTONE 5135U), a kontrolni list za proveru ispravnosti glasačke kutije štampaće se na papiru rezedo boje (PANTONE 317U).