10. januar 2024 16:01

Ministar Đerlek obišao novu vodovodnu mrežu u Kuršumliji vrednu 9,8 miliona dinara

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Đerlek obišao novu vodovodnu mrežu u Kuršumliji vrednu 9,8 miliona dinara

Foto: TANJUG/MRRR/ MILOŠ PERIĆ

KURŠUMLIJA - Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić obišli su završene radove na vodovodnoj mreži u Ulici dr Melgarda, koje je Kabinet sufinansirao u ukupnom iznosu od 9,8 miliona dinara.

Radovi su sufinansirani putem projekta namenjenog lokalnim samoupravama koje je realizovalo Ministarstvo i obezbediće adekvatnu vodovodnu infrastrukturu za više stotina porodica tog dela grada, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ugovor o sufinansiranju projekta za izgradnju komunalne infrastrukture - vodovodne mreže u Ulici dr Melgarde potpisali su Ministarstvo i predsednik opštine Vojimir Čarapić 20. juna prošle godine.

Đerlek je istakao da je ovaj projekat veoma značajan za građane Kuršumlije, pogotovo za nekoliko stotina direktnih korisnika vodovodne mreže koji će dobiti kvalitetno vodosnadbevanje.

On je dodao da su radovi završeni u predviđenom roku, kao i da ministarstvo i Vlada planiraju dalja ulaganja u Kuršumliju.

"Naša je obaveza da nastavimo da ulažemo kako bi obezbedili dalji razvoj ne samo Kuršumlije, već i ovog okruga", rekao je Đerlek.