30. januar 2024 11:39

Advokat Pantović: Optužnica nepotkrepljena dokazima, uložićemo prigovor

Izvor: TANJUG

podeli vest

Advokat Pantović: Optužnica nepotkrepljena dokazima, uložićemo prigovor

Foto: Tanjug video

PRIŠTINA - Ljubomir Pantović, advokat Dejana Pantića, jednog od četvorice Srba kojima je danas u Prištini počelo suđenje za navodno "izvršenje krivičnog dela terorizma", izjavio je da je prvi utisak da optužnica nije potkrepljena dokazima i da će odbrana uložiti prigovor na optužnicu.

"Tužilaštvo nije predložilo nijednog svedoka koji bi potvrdio navode optužnice, čak nije predloženo ni da se saslušaju okrivljeni na glavnom pretresu, što je vrlo neobično. Mi ćemo koristiti pravo da izjavimo prigovore na dokaze i optužnicu i očekuje nas nakon toga glavni pretres", rekao je advokat Pantović.

Predrag Miljković, advokat Miluna Milenkovića, naglasio je da je pre početka pretresa podneo sudu precizirani predlog po pitanju jemstva za svog branjenika.

"Mi smo sada ponudili nešto veći iznos i ostavili da sud i tužilaštvo odrede koji je iznos neophodan da bi se tako jedno jemstvo usvojilo. Podsećam da je on jedini koji se u ovom postupku brani iz pritvora i smatramo da bi bilo pošteno i fer i da se njegova mera jemstva usvoji i da mu se ukine mera sudskog pritvora", rekao je advokat Miljković.

U Osnovnom sudu u Prištini danas je održano pripremno ročište i pročitana optužnica četvorici Srba Dejanu Pantiću, Aleksandru Vlajiću, Milunu Milenkoviću i Miomiru Vakiću, koji se terete za navodno "izvršenje krivičnog dela terorizma".

Sva četvorica su se izjasnili da nisu krivi.

Na teret im se stavlja da su u decembru 2022. godine izvršili napad na prostorije izborne komisije u severnom delu Kosovske Mitrovice, čime su, kako je navedeno, ugrozili ljudske živote.

U optužnici se dalje navodi da su tom prilikom bačene dve šok bombe, od kojih je jedna eksplodirala.

Pripremnom ročištu u ovom predmetu prisustvovali su i članovi porodica optuženih.