20. februar 2024 11:37

Miladin Kovačević: SNS više teži ka tome da obezebdi princip legitimiteta

Izvor: TANJUG

podeli vest

Miladin Kovačević: SNS više teži ka tome da obezebdi princip legitimiteta

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Direktor Republičkog zavoda za statistiku (RSZ) Miladin Kovačević izjavio je danas, povodom dešavanja na sednici Skupštine Beograda, da SNS više nastoji da obezbedi princip legitimiteta, što ukazuje da postoji značajna verovatnoća da se izbori ponove.

"Sve to je povezano sa principom legaliteta, koji kaže da je mandat u vlasništvu pojedinca, a ne liste i on je slobodan da stane uz neku izbornu listu čime se može stvoriti postizborna većina. Pravnici takođe kažu da je važan princip legitimiteta koji se odnosi na autentične liste u celini, onako kako su one prijavljene, odnosno, onako kako su one postrojene u samim izborima", reka je Kovačević gostujući na Prvoj televiziji.

Na pitanje kako kometariše premijerkinu izjavu da joj nije jasno pravljenje haosa, koje se desilo juče na sednici Skupštine Beograda, Kovačević je rekao da ne komentariše tuđe stavove.

"Ja sam zamrzao sve svoje poltičke aktivnosti još od 2012. godine kada sam dobio funkciju, koja je u konfliktu interesa nekoga ko obavlja političku funkciju", objašnjava Kovačević.

Kako je naveo, mi se trenutno nalazimo u jednoj osetljivoj fazi s obzirom na uslovljenost naše ekonomije i naglasio da imamo udvostručenu spoljnotrgovinsku razmenu sa Kinom.

"Mi vidimo da geopolitičke okolnosti, ratovi i tako dalje zatežu konopac i da se i mi tu nalazimo, kao i cela Evropa u jednom turbulentnom periodu", rekao je Kovačević.

On se osvrnuo na izveštaj Fajnanšal Tajmsa koji je Leskovac rangirao na listi najatraktivnijih lokacija u Evropi za investitore.

"Možda se oni sećaju onoga što je Leskovac predstavljao između ratova ili pre rata, a zvali su ga Srpski Mančester. Šalu na stranu, postoje jasni kriterijum kao što su kvalifikovana radna snaga, niski troškovi rada, infrastruktura, trgovina", rekao je Kovačević.