3. mart 2024 13:04

Srđan Barac: Izbori u zakonskom roku, od kraja aprila do kraja maja, imaće referendumski karakter

Izvor: TANJUG

podeli vest

Srđan Barac: Izbori u zakonskom roku, od kraja aprila do kraja maja, imaće referendumski karakter

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost izjavio je danas da očekuje da će se novi beogradski izbori održati u zakonskom roku, od kraja aprila do kraja maja i da će imati referendumski karakter.

"Izbori će biti referendumski i zato su savezi realno političko funkcionisanje", rekao je on za Tanjug povodom najave vlasti za formiranje Pokreta za narod i državu i izjave lidera S SP Dragana Đilasa da bi opozicija trebalo da se ujedini u širi savez.

Barac je dodao da je polarizacija društva u Beogradu sve očiglednija i da se "kristališe neophodnost grupisanja oko političkih ideja".

Na pitanje šta očekuje od novih beogradskih izbora, Barac je rekao da su oni nova šansa da se birači jasno odrede kakvu vlast žele u naredne četiri godine.

"Očekujem turbulentnu kampanju sa puno incidenata koje će opozicija koristiti kao pogonsko gorivo za podelu društva", ocenio je Barac.

Kada je reč o mogućim terminima za održavanje izbora i o tome šta bi odgovaralo opoziciji, Barac je naveo da očekuju da se održe u zakonskom roku, od kraja aprila do kraja maja, a da opoziciji, kako kaže, nijedan termin neće odgovarati.

"Opozicija će svaki ponuđeni termin osporiti, jer je svesna trenutno lošeg rejtinga i traga za imaginarnim rešenjem koje bi ih bez mnogo truda dovelo na vlast", objasnio je on.

Na pitanje da li smatra da će se lokalni i beogradski izbori održati u isto vreme, Barac smatra da će oni biti odvojeni zbog zakonskih procedura.