8. maj 2024 10:53

Vučić: Srbija je ponosna na čelično prijateljstvo sa Kinom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: Srbija je ponosna na čelično prijateljstvo sa Kinom

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je na ceremoniji svečanog dočeka predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga i njegove supruge Peng poručio da je Srbija mala i ponosna zemlja, čiji ljudi imaju veliko srce koje zna da ceni pravo prijateljstvo.

"Uveren sam, poštovani predsedniče Si, da ćete tokom ove posete osetiti makar deo poštovanja i naklonosti koje građani Srbije imaju za Kinu, čijoj se istoriji, kulturi i narodu iskreno dive. Pamtimo da ste bili uz nas kada nam je bilo najteže i kada mnogi to nisu ni hteli, ni smeli. Zahvalni smo za pažnju koju posvećujete našoj zemlji, kao i na strateškom partnerstvu koje je Srbiji otvorilo neslućene potencijale za razvoj i napredak", napisao je Vučić na svojoj Instagram stranici "buducnostsrbijeav".

Predsednik Srbije poručio je da je Srbija ponosna na čelično prijateljstvo sa Kinom.

Ukazao je da ćemo da nastavimo da zajednički radimo na dobrobit naših naroda, kao i na boljem i pravednijem svetu, zasnovanom na načelima jednakosti, pravičnosti i poštovanja u međunarodnim odnosima, koji su, kako je naveo, danas toliko retki.

"Uveren sam, poštovani predsedniče Si, da ćete tokom ove posete osetiti makar deo poštovanja i naklonosti koje građani Srbije imaju za Kinu, čijoj se istoriji, kulturi i narodu iskreno dive", naveo je predsednik Srbije.