4. jun 2024 13:05

Milan Stamatović: Dobar rezultat Zdrave Srbije, u Užicu ćemo učestvovati u vlasti sa SNS

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milan Stamatović: Dobar rezultat Zdrave Srbije, u Užicu ćemo učestvovati u vlasti sa SNS

Foto: Tanjug

ČAJETINA - Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović rekao je danas da je ova stranka prema preliminarnim rezultatima u opštini Čajetina osvojila 58 odsto glasova, a da će u uz Srpsku naprednu stranku učestvovati u vlasti u Užicu.

Kako je rekao Stamatović, iako još nisu objavljeni zvanični rezultati izbora u velikom broju opština i gradova, Zdrava Srbija može da bude više nego zadovoljna onim što je postigla, navodi se u saopštenju stranke.

"U čitavom Zlatiborskom okrugu smo ostvarili veoma dobar rezultat, tako da će naši odbornici biti novi članovi lokalnih parlamenata u Arilju i Novoj Varoši. Narod Zapadne Srbije je prepoznao da su članovi ZS ostvareni ljudi sa merljivim rezultatima i da čine sve što je u njihovoj moći za dobrobit svog kraja", rekao je Stamatović.

Kako se navodi, Zdrava Srbija je sa tri narodna poslanika već zastupljena u Skupštini Srbije, a sada će imati odbornike i u lokalnim parlamentima u Beogradu, Čačku, Valjevu, Ivanjici, Obrenovcu i Lazarevcu, u kojima je na izborima 2. juna nastupila u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom.

Posle verifikacije mandata u Skupštini opštine Čajetina, odbornici će odlučivati da li da dosadašnjem predsedniku opštine Milanu Stamatoviću povere i šesti uzastopni mandat na tom mestu.