19. jun 2024 15:44

Načelnik Generalštaba Azerbejdžana Karim Valijev u trodnevnoj poseti Srbiji: Nastavak vojne saradnje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Načelnik Generalštaba Azerbejdžana Karim Valijev u trodnevnoj poseti Srbiji: Nastavak vojne saradnje

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE/ GORAN STANKOVIĆ

BEOGRAD  - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarao je danas sa kolegom iz Azerbejdžana general-pukovnik Karimom Valijevim o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu, kao i o saradnji u oblasti odbrane.

General Valijev, koji boravi u Srbiji na poziv Mojsilovića, imao je sastanak i sa ministrom odbrane Bratislavom Gašićem, a sutra će mu biti predstavljeni kapaciteti i delokrug rada jedne od jedinica Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

General Valijev je danas posetio Generalštab Vojske Srbije, gde je s generalom Mojsilovićem razgovarao o intenziviranju saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, a pre svega kroz realizaciju zajedničkih aktivnosti kopnenih, vazduhoplovnih i specijalnih snaga.

Kao sfere saradnje koje mogu dati jasno vidljive i konkretne rezultate identifikovani su i proces izgradnje borbene gotovosti, operativno planiranje, humanitarno razminiranje i civilno-vojna saradnja, a izraženo je i zadovoljstvo što će pripadnici Oružanih snaga Azerbejdžana uzeti učešće na međunarodnim kursevima u organizaciji Vojske Srbije.

Ovakvi bilateralni susreti na visokom nivou doprinose međusobnom razumevanju i poverenju i daju značajan podsticaj unapređenju zajedničke saradnje u oblasti odbrane, koja za cilj ima izgradnju sposobnosti oružanih snaga, dodaje se u saopštenju.