25. jun 2024 12:36

Petković upoznao Sađa sa teškim uslovima života Srba na Kosovu i Metohiji i progonu od strane Prištine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Petković upoznao Sađa sa teškim uslovima života Srba na Kosovu i Metohiji i progonu od strane Prištine

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

RIM - Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da je diplomatskog savetnika predsednice Vlade Italije Đorđe Meloni Fabricija Sađa upoznao sa teškim uslovima života za srpski narod na KiM koji je izložen progonu Prištine i istakao da je formiranje ZSO, ključni korak za napredak u procesu dijaloga, opstanak Srba, kao i normalizaciju odnosa.

On se Sađu zahvalio na iskrenom razgovoru koji su imali u Rimu, ali i odnosu Italije prema Srbiji, kome su doprineli odlični odnosi Meloni i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

On je na svom Instagram profilu napisao da se sa Sađom, u svetlu naredne runde sastanaka u Briselu, složio o važnosti da se sva otvorena pitanja između Beograda i Prištine rešavaju dijalogom.

"Preneo sam svom sagovorniku da će Italija u Srbiji uvek imati pouzdanog i kredibilnog partnera i da smo čvrsto posvećeni očuvanju mira i stabilnosti, iako su te suštinske vrednosti svakodnevno ugrožene jednistranim, nasilnim i eskalatornim potezima Aljbina Kurtija koji urušava svaku mogućnost dijaloga", rekao je Petković.