25. jun 2024 15:04

Vučić: Nastavićemo ulaganja u sport i do 2027. otvoriti još mnogo novih objekata

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: Nastavićemo ulaganja u sport i do 2027. otvoriti još mnogo novih objekata

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas sportistima, u novoizgrađenom Nacionalnom trening centru - Multifunkcionalnoj dvorani u okviru Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku, da će država nastaviti da ulaže u sport i do 2027. obradovati sportiste potpuno novim sadržajima i dvoranama.

"I zato vas samo molim da svom svojom snagom, energijom budete posvećeni. Vi jeste primer našim mladim ljudima, u vas gledaju naša deca i što više vi uspeha imate to ćete im biti i veći idoli. Hvala vam na svemu što ste učinili za našu zemlju", rekao je Vučić sa sportistima koji su ga dočekali u novom trening centru.

On je zahvalio trenerima i svima koji brinu o našim sportistima.

"Beskrajno hvala na ogromnom angažmanu, na velikom trudu i mi ćemo nastaviti da ulažemo i verujem da ćemo do 2027. još mnogo vas obradovati potpuno novim sadržajima, potpuno novim dvoranama i siguran sam da ćete doneti još bolje rezultate", poručio je Vučić.

Sa sportskim objektima za Ekspo Srbija će moći da se kandiduje za Olimpijadu

Predsednik Srbije izjavio je danas da će Srbija, kada budu izgrađni objekti za vodene sportove i Nacionalni stadion u okviru Ekspa moći da se, zajedno sa još nekom zemljom, kandiduje da bude domaćin Olimpijskih igara.

On je tokom obilaska novog Nacionalnog trening-centra u Košutnjakurekao da još toga mora da se izgradi i da Srbija treba da ima dovoljno snažnu infrastrukturu, a kada se to bude uradilo, kako je rekao, "onda da se kandidujemo".

U Nacionalnom trening-centru, Vučić je obišao sale za džudo, rvanje, tekvondo, streljanu, kao i sportsko-medicinski centar i istakao da su za njega ovo najlepše sportske prostorije koje imamo u Srbiji.

"Moram da kažem da nismo loše potrošili 20 miliona evra jer sad ovde možemo da stvaramo prave šampione za budućnost", istakao je Vučić.