4. jul 2024 13:39

Sofić i Salapura obišli radove u industrijskoj zoni u Zrenjaninu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Sofić i Salapura obišli radove u industrijskoj zoni u Zrenjaninu

Foto: TANJUG/PRES BIRO POKRAJINSKE VLADE

ZRENJANIN - Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić obišao je danas sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom radove u industrijskoj zoni u Zrenjaninu gde je u toku izgradnja saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom na lokaciji Jugoistok 2B.

Kako se navodi u saopštenju, ukupna vrednost tog projekta iznosi 92,7 miliona dinara, a Sekretarijat je za ovu namenu opredelio 66 miliona dinara, dok će ostatak sredstava biti obezbeđen iz budžeta Grada Zrenjanina.

"U Zrenjanin su već investirale značajne kompanije poput Linglong International Europe, ali i domaće kompanije koje odlično posluju i proširuju svoje kapacitete. Takođe, Zrenjanin uskoro dobija i auto-put ka Beogradu i Novom Sadu čime postaje znatno privlačniji za nove velike investitore, a dobro opremljena industrijska zona igra važnu ulogu u tome", rekao je Sofić.

On je naglasio da će se ulaganja nastaviti.

U saopštenju se dodaje da je Salapura zahvalio na kontinuiranoj podršci Sekretarijata i naglasio da je zahvaljujući tome počelo fazno opremanje industrijske zone 2B, koja se prostire na ukupno 87 hektara.

"Ovo je veoma važan deo industrijske zone u kome posluju velike kompanije poput Linglonga koje za Zrenjanin znače razvoj, nove razvojne šanse, nova radna mesta i privredni napredak celog područja Banata", kazao je on.

Salapura je podsetio to da je u industrijskoj zoni u Zrenjaninu do sada otvoreno preko 7.500 novih radnih mesta, a očekuje se da će nove investicije obezbediti još 1.100 novih.

Dodaje se da je današnjem obilasku prisustvovao i direktor Razvojne agencije Vojvodine Darko Bulješević.