8. jul 2024 16:01

Stamenkovski i regionalni direktor UNFP-a o nastavku i unapređenju saradnje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Stamenkovski i regionalni direktor UNFP-a o nastavku i unapređenju saradnje

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICI

BEOGRAD - Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski razgovarala je putem onlajn platforme sa regionalnim direktorom UNFP-a Džonom Kenedijem Mosotijem o nastavku i unapređenju saradnje.

Na sastanku je razgovarano o budućim aktivnostima resornog ministarstva kao što su povećanje roditeljskog dodatka, ekonomsko osnaživanje žena i uvođenje novih mera za podizanje nataliteta.

Đurđević Stamenkovski je naglasila važnost podrške UNFP-a u realizaciji ovih aktivnosti, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Ministarka je istakla da je Populacioni fond značajan partner u borbi za bolji položaj dece, žena i porodica.

Navela je da očekuje da će se podrška nastaviti u realizaciji svih aktivnosti koje su od zajedničkog interesa, a posebno kada je u pitanju osnivanje Kancelarija za porodicu pri jedinicama lokalne samouprave.

Mosoti je čestitao ministarki na imenovanju i izrazio nadu da će se dobra i konstruktivna saradnja UNFP i MBPD nastaviti i u buduće.

On je naglasio i da će UNFP-a, svojim sugestijama i predlozima, pomoći i u izradi Strategije o porodici, na čijoj pripremi Ministarstvo aktivno radi, a koja će obuhvatiti niz mera za podsticaj rađanja, brigu o deci i starijim ljudima, reproduktivnom zdravlju, kao i promociju porodičnih vrednosti.

Na sastanku je dogovoreno i da će Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju učestvovati na Konferenciji o demografskoj otpornosti, koja je planirana da se održi na jesen u Portugalu.