13. jul 2024 15:04

Vučić: Sadržajan razgovor sa generalnim sekretarom Arapske lige

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: Sadržajan razgovor sa generalnim sekretarom Arapske lige

Foto: TANJUG/PREDSEDNIŠTVO SRBIJE

KAIRO - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u zvaničnoj poseti Egiptu, saopštio je da je danas imao izuzetno dobar i sadržajan razgovor sa generalnim sekretarom Arapske lige Ahmedom Abdulom Geitom o najvažnijim globalnim pitanjima kao i o mogućnostima za saradnju.

Vučić je na Instagram profilu @buducnostsrbijeav naveo da je sa generalnim sekretarom Arapske lige razgovarao o najvažnijim globalnim pitanjima, aktuelnom razvoju događaja na Bliskom istoku i dubokim i opsežnim promenama u međunarodnoj i geopolitičkoj areni.

"Razgovarali smo i o mogućnostima za saradnju sa ovom uglednom organizacijom, koja svojom snagom i ozbiljnošću predstavlja izuzetno značajan faktor u međunarodnim odnosima", napisao je Vučić.

Predsednik Vučić se sastao sa predsednikom Arapske lige

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se u Kairu sastao sa predsednikom Arapske lige Ahmedom Abul Geitom.

Arapska liga je regionalna organizacija arapskih zemalja severne Afrike, Roga Afrike i jugozapadne Azije. Osnovana je u Kairu 22. marta 1945. godine, i tada ju je činilo šest članova.

Danas Liga ima 22 člana, a glavni cilj organizacije je približavanje zemalja članica i koordinacija međusobne saradnje, čuvanje njihove nezavisnosti i suvereniteta, kao i razmatranje pitanja od opšteg interesa arapskih zemalja.