21. maj 2024 16:05

London: Sud odbio zahtev za proširenje tužbe princa Harija protiv britanskih tabloida

Izvor: TANJUG

podeli vest

London: Sud odbio zahtev za proširenje tužbe princa Harija protiv britanskih tabloida

Foto: AP Photo, File/Kirsty Wigglesworth

LONDON - Britanski princ Hari ne može da izmeni svoju tužbu protiv britanskih tabloida u vlasništvu medijskog mogula Ruperta Merdoka niti da pridoda optužbe protiv Merdoka lično, koje se tiču Harijeve supruge Megan, njega i drugih oštećenih, saopšteno je danas iz Vrhovnog suda u Londonu.

Princ i više od 40 drugih oštećenih tužili su Merdokovu kompaniju News Group Newspapers (NGN) zbog nezakonitih radnji novinara i privatnih istražiteljia koji su od sredine 1990-ih do sredine 2010-ih radili za listove Sun i sada nepostojeći News of the World, prenosi Rojters.

U martu ove godine Hari (39), mlađi sin kralja Čarlsa III, tražio je da izmeni svoju tužbu i doda nove navode, uključujući i to da je tabloid Sun naredio 2016. godine privatnim istražiteljima da nadziru njegovu tadašnju devoju, a sada suprugu Megan.

Međutim, u današnjoj presudi, sudija Timoti Fankort odbio je da odobri duži vremenski okvir za proširenje tužbe, a takođe je odbio da se predmetima priključe i optužbe koje datiraju iz 1994. i 1995. godine u vezi sa pokojnom Harijevom majkom, princezom Dajanom.

Sudija je takođe odbio zahtev Harija i drugih oštećenih da se lično Rupert Merdok (93) obuhvati tužbama jer je navodno "svesno lagao" da ništa ne zna o hakovanju telefona i drugim nezakonitim radnjama i lično je bio umešan u prikrivanje.