2. novembar 2023 11:46

Australija: Policija uhapsila ženu optuženu za ubistvo tri osobe pečurkama

Izvor: TANJUG

podeli vest

Australija: Policija uhapsila ženu optuženu za ubistvo tri osobe pečurkama

Foto: Shutterstock.com/Africa Studio, ilustracija

KANBERA - Australijska policija uhapsila je danas 49-godišnju ženu optuženu zbog ubistva tri starije osobe krajem jula nakon što su navodno konzumirale pečurke na ručku koji je ona priredila.

Sumnja se da su četiri osobe tokom ručka u goveđem gulašu dobile pečurke poznate kao posmrtne kape - koje su odgovorne za 90 odsto svih smrtnih slučajeva povezanih sa toksičnim pečurkama, prenosi Skaj njuz.

Među osobama koje su bile na ručku bili su njeni svekar i svekrva, svekrvina sestra i sveštenik, a svi oni su se žalili na tegobe kasnije tog dana.

Svekrva i njena sestra preminule su nedelju dana nakon toga, kao i svekar, a sveštenik je bio u kritičnom stanju ali je preživeo.

Ona je rekla da nije znala da su pečurke otrovne, kao i da je i sama jela isto jelo nakon čega je imala stomačne probleme.

Ona tvrdi da su pečurke koje su korišćene za pripremu obroka bile mešavina pečuraka kupljenih u supermarketu i sušenih pečuraka kupljenih u azijskoj prodavnici u Melburnu pre nekoliko meseci, a koje su bile u ručno obeleženom pakovanju.