10. septembar 2024 18:19

Vulin sa ministrom unutrašnjih poslova Kube razgovarao o odnosima dve zemlje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vulin sa ministrom unutrašnjih poslova Kube razgovarao o odnosima dve zemlje

Foto: TANJUG/STR

SANKT PETERBURG  - Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin sastao se u Sankt Peterburgu sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Kube Alvarez Kazas Lazaro Albertom, a razgovarali o pitanjima od interesa za obe zemlje.

Oni su se saglasili da Srbiju i Kubu vezuju istorijski i prijateljski odnosi koji se temelje na principima ravnopravnosti i međusobnog uvažavanja.

Vulin, koji u Sankt Peterburgu učestvuje na sastanku visokih predstavnika za bezbednost BRIKS plus, informisao je sagovornika o situaciji na Kosovu i Metohiji i nereagovanju međunarodne zajednice na izuzetno težak položaj Srba u južnoj srpskoj pokrajini koji svakodnevno trpe samovolju tzv. vlasti u Prištini, navodi se u saopštenju.

Potpredsednik srpske vlade se zahvalio Kubi na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i principijelnom stavu po pitanju nepriznavanja lažne države Kosovo kao i glasanju protiv rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

 

Vulin sa generalnim sekretarom Saveta za odbranu Bolivarske Republike Venecuele

Aleksandar Vulin sastao se danas u Sankt Peterburgu, gde učestvuje na sastanku visokih predstavnika za bezbednost BRIKS-a i partnerskih zemalja, sa generalnim sekretarom Saveta za odbranu Bolivarske Republike Venecuele Ornelasom Fereira Hoze Adelinom.

Potpredsednik Vulin je obavestio generalnog sekretara Adelina o izuzetno teškoj situaciji na Kosovu i Metohiji i pritiscima koje srpski narod trpi od strane tzv. vlasti u Prištini kojima je očigledna namera da proteraju Srbe iz južne pokrajine, navodi se u saopštenju.

Zahvalio se Venecueli na principijelnom stavu po pitanju nepriznavanja tzv. Kosova.

Generalni sekretar Saveta za odbranu Venecuele posebno je izrazio poštovanje hrabroj i slobodnoj politici predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Potpredsedniku srpske vlade Vulinu uputio je zvaničan poziv za posetu Venecueli.