1. jun 2023 12:31

Rusija: Oružane snage sprečile još jedan pokušaj ukrajinskog napada na Šebekino

Izvor: TANJUG

podeli vest

Rusija: Oružane snage sprečile još jedan pokušaj ukrajinskog napada na Šebekino

Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky

MOSKVA - Ruske snage osujetile su jutros još jedan pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički akt protiv stanovnika grada Šebekino u Belgorodskoj oblasti u Rusiji i tom prilikom eliminisale više od 30 ukrajinskih terorista, saopštio je danas portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-potpukovnik Igor Konašenkov.

Konašenkov je rekao da su Oružane snage Rusije zajedno sa graničarima i drugim jedinicama Federalne službe bezbednosti Rusije jutros osujetile još jedan pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički akt nad civilima u gradu Šebekino i uništile četiri oklopna borbena vozila, višecevni raketni bacač "grad" i kamionet, preneo je TASS.

Ukrajinske snage granatirale su mesto Šebekino u Belgorodskoj oblasti, a povređene su četiri osobe, saopštio je u sredu gubernator Vjačeslav Gladkov.

Kako je naveo, razbijeni su prozori i oštećene fasade i krovovi na osam stambenih zgrada, četiri privatne kuće, školi i dve upravne zgrade, prenele su RIA Novosti.

Agencija navodi da su u utorak ukrajinske snage gađale objekat za privremeni smeštaj u Šebekinskom okrugu i da je poginuo radnik obezbeđenja, dok su dve osobe povređene.