6. avgust 2023 13:21

U ukrajinskom granatiranju Donjecka i Hersona poginule tri osobe

Izvor: TANJUG

podeli vest

U ukrajinskom granatiranju Donjecka i Hersona poginule tri osobe

Foto: AP Photo. File/

DONJECK - Jedna žena je poginula kada su ukrajinske snage granatirale Donjeck, napisao je danas gradonačelnik Donjecka Aleksej Kulemzin na svom Telegram kanalu.

"Prema dobijenim informacijama, žena rođena 1937. godine poginula je u dvorištu svoje kuće u Gadžibekovoj ulici od posledica varvarskog granatiranja Kujbiševskog okruga (u subotu) uveče", napisao je on, preneo je TAS S.

Kasno sinoć, ukrajinske trupe su nekoliko puta granatirale Donjeck, uz upotrebu kasetne municije.

Kao rezultat napada, u gradu je izbilo nekoliko požara, uključujući i na Donjeckom univerzitetu za ekonomiju i trgovinu.

Dva civila su poginula kada su ukrajinske trupe granatirale naselje Gornostajevka u Hersonskoj oblasti, rekao je novinarima izvor iz regionalnih hitnih službi.

"Usled granatiranja naselja Gornostajevka dva civila su zadobila smrtonosne rane“, rekao je izvor.

Prema njegovim podacima, ukrajinske trupe su juče ispalile 14 granata na Gornostajevku.

Tokom dana ispaljeno je ukupno 60 granata.

Pored Gornostajevke, pod vatrom su se našli i naselja Aljoški, Golaja Pristan, Kardašinka, Novaja Zburjevka i Podstepnoje.

"Kijevski režim je tokom noći nastavio granatiranje civilne infrastrukture u naseljima Nova Kahovka, Kahovka, Solonci i Aljoški, ispalivši ukupno 32 granate iz konvencionalnih cevnih artiljerijskih oruđa. Podaci o civilnim žrtvama i šteti na infrastrukturi se utvrđuju", naveo je izvor.