20. oktobar 2023 13:49

Kremlj: Neprihvatljivo Bajdenovo poređenje Putina sa Hamasom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kremlj: Neprihvatljivo Bajdenovo poređenje Putina sa Hamasom

Foto: Shutterstock.com/TTstudio, ilustracija

MOSKVA - Kremlj je saopštio danas da je neprihvatljivo upoređivanje ruskog predsednika Vladimira Putina sa palestinskom militantnom grupom Hamas, u izjavi američkog predsednika Džozefa Bajdena.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da će pretnja ruskim građanima eksponencijalno rasti kada Izrael započne očekivanu kopnenu operaciju u pokušaju da izbaci Hamas iz Gaze.

Peskov je odbio da kaže ko će predstavljati Rusiju na mirovnom samitu o palestinskom sukobu u Kairu u subotu, navodeći da je to pitanje za Ministarstvo spoljnih poslova, preneo je Gardijan.

Rusija i SAD ne razgovaraju o situaciji na Bliskom istoku u bilateralnim formatima, rekao je Peskov, javile su RIA Novosti.

"Kontakti se, naravno, odvijaju u okviru Saveta bezbednosti, ali nije bilo čisto bilateralnih", rekao je Peskov odgovarajući na pitanje novinara da li je bilo kontakata između Moskve i Vašingtona o situaciji na Bliskom istoku.

"Hamas i Putin predstavljaju različite pretnje, ali imaju jednu stvar koja im je zajednička – žele da u potpunosti unište demokratiju u susedstvu", rekao je Bajden u obraćanju naciji u četvrtak, prenosi Glas Amerike.