11. jun 2024 17:01

Miroslav Lajčak: Informisao sam članice Saveta Evrope i EU o dinamici dijaloga Beograda i Prištine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Miroslav Lajčak: Informisao sam članice Saveta Evrope i EU o dinamici dijaloga Beograda i Prištine

Foto: Tanjug video

BRISEL - Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je danas da je tokom boravka u Strazburu informisao članice Saveta Evrope i države članice EU o "dinamici dijaloga o normalizaciji odnosa" između Beograda i Prištine.

Lajčak je na Fejsbuku, sumirajući događaje iz prethodne nedelje, naveo da je u Strazbur otputovao iz Firence, na poziv članova Saveta Evrope.

"U ovom prelepom gradu na francusko-nemačkoj granici, imao sam privilegiju da informišem članice Saveta Evrope i zemlje članice EU o trenutnom stanju i dinamici dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije", naveo je Lajčak.

On je dodao da je posetu Strazburu iskoristio kako bi sa brojnim zvaničnicima Saveta Evrope razgovarao o "našim odgovarajućim dosijeima".

Lajčak je naveo i da je prethodno u Firenci učestvovao na radionici za mlade diplomate sa Zapadnog Balkana, koju organizuje Evropski univerzitetski institut u Firenci.

"Bilo je inspirativno uključiti se u živu diskusiju o kreiranju politike EU, politici proširenja koja se razvija i izazovima sa kojima se region danas suočava", naveo je Lajčak.