26. jun 2024 13:24

Hamas: Palestinski narod će se odupreti svakom okupatoru

Izvor: TANJUG

podeli vest

Hamas: Palestinski narod će se odupreti svakom okupatoru

Foto: Shutterstock.com/ Creative-Asylum, ilustracija

GAZA - Militantna grupa Hamas saopštila je danas da će o subini palestinskog naroda nakon rata u Pojasu Gaze odlučivati sam narod i da će se on odupreti svakom "okupatoru".

"Potvrđujemo da će o sudbini našeg palestinskog naroda i budućnosti Pojasa Gaze nakon poraza ove zločinačke agresije odlučivati sam palestinski narod i niko drugi. Njihov hrabar otpor odseći će ruku okupatoru koji pokušava da se meša u sudbinu i budućnost našeg naroda", naveo je Hamas, odgovarajući na izjave izraelskog savetnika za nacionalnu bezbednost Tačija Hanegbija, koji je juče rekao da će izraelski plan za "dan posle" rata u Gazi u narednim danima biti realizovan, prenosi Tajms of Izrael.

Govoreći na konferenciji Univerziteta Rajhman u izraelskom gradu Herclija, Hanegbi je rekao da će se uskoro videti "praktičan izraz tog plana".

"Ne moramo da čekamo da Hamas nestane, jer je to dug proces. Ne možemo da se otarasimo Hamasa, potrebna nam je alternativna ideja", rekao je Hanegbi.

Alternativa koju je izneo Hanegbi je vlada koju bi činilo lokalno stanovništvo koje je voljno da živi uz Izrael, uz podršku pojedinih arapskih država.