22. april 2024 15:37

U Privrednoj komori Beograda sutra skup o unapređivanju internet poslovanja

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Privrednoj komori Beograda sutra skup o unapređivanju internet poslovanja

Foto: Shutterstock.com/SFIO CRACHO, ilustracija

BEOGRAD - Privredna komora Beograda organizovaće sutra, u saradnji sa Fondacijom "Registar nacionalnog internet domena Srbije" (RNIDS), info sesiju za kompanije koje žele da na ostvare poslovno prisustvo na internetu.

Kako je saopštila Privredna komora Srbije (PKS), imajući u vidu da je u međunarodnoj, ali i domaćoj praksi uočeno da se nedovoljno pažnje posvećuje internet domenima, koji predstavljaju temelj svih veb usluga, ova info sesija ima za cilj da ukaže na njihov značaj i predoči brojne informacije koje kompanije mogu iskoristiti u svrhu unapređenja poslovanja.

Dodaje se da je prema podacima Narodne banke Srbije (NBS), tokom 2023. na internetu kupljeno robe i usluga u vrednosti od više od 1,68 milijardi evra i kako je internet postao prirodno poslovno okruženje, dobro je imati osnovne informacije o onlajn poslovanju i na osnovu njih donositi poslovne odluke.

"Internet domen je u temelju svakog veb-sajta, onlajn prodavnice i veb-portala, a o njima se prilično malo zna u poslovnim krugovima, a prilično malo i razmišlja pri pokretanju posla, organizaciji projekata, marketinških kampanja i drugog", ističe PKS.

Podseća se i da RNIDS, upravlja registrom naziva nacionalnih .rs i .srb domena i kritičnim delovima internet infrastrukture za nacionalne domene.