19. april 2024 12:59

Izložba "Beleške sa koloseka" Tatjane Marticki od 23. aprila u Domu omladine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Izložba "Beleške sa koloseka" Tatjane Marticki od 23. aprila u Domu omladine

Foto: Tatjana Marticki

BEOGRAD - Izložba grafika, fotografija, crteža i instalacija Tatjane Marticki "Beleške sa koloseka" biće otvorena 23. aprila (19:00) u Galeriji Doma omladine Beograda (DOB), gde će trajati do 12. maja, saopštili su danas organizatori.

"Beleške sa koloseka" su rezultat procesa neposrednog mapiranja, stvaranja "in-situ" i beleženja aktuelne prakse uklanjanja železničkih pruga i koloseka sa ruralnih vojvođanskih železničkih deonica, a radovi Marticki su nastali od aprila 2023. godine na lokalnoj železničkoj pruzi Žabalj-Bečej, deonica Čurug-Bečej, saopštio je DOB.

Kako je navedeno, u postavci su grafički radovi drvenih pragova štampanih na platnu, foto-dokumentacija, pronađeni i prikupljeni elementi koloseka koji su zaboravljeni ili ostavljeni u okolini i crteži nastali intervencijom na probnim grafičkim otiscima.

Marticki je osnovne i master akademske studije, modul Grafika, završila na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a priredila je nekoliko samostalnih i učestvovala na više od 60 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.