17. april 2024 09:25

Anita Ognjanović: Serija "U klinču" ukazuje koliko je važno prijateljstvo

Izvor: TANJUG

podeli vest

Anita Ognjanović: Serija "U klinču" ukazuje koliko je važno prijateljstvo

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

BEOGRAD - Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Anita Ognjanović koja je govorila o svojoj ulozi u trećoj sezoni serije "U klinču".

Ognjanović je rekla da igra Milicu Kovač, koja je "buntovna, pametna, hrabra, pravična, tvrdoglava, srčana devočica koja se ne boji da odskače od drugih".

Prema njenim rečima, Milica ne prihvata bilo kakvu vrstu kompromisa i ne želi da ulazi u norme koje su nametnute, pogotovo tinejdžerima.

"Posebno mi je drago što sam ovom ulogom imala priliku da pokažem mladim ljudima da je njihov glas, njihova reč tako bitna. I treba da imaju svoj bunt, svoje mišljenje da ga iskažu i da je u redu biti neprihvatljiv", navela je glumica.

Ognjanović je rekla da je "U klinču", između ostalog, dobra prilika da poveže roditelje i decu, pogotovo što je "jedan od najvećih problema u porodicama manja komunikacija".

Prema njenim rečima, serija pokazuje da sve generacije imaju svoj problem i koliko vredi pravo prijateljstvo.

Upitana da li joj je bio nepohodan trening za pripremu uloge, Ognjanović je navela da se zaljubila u kikboks tri godine pre snimanja serije.

"I onda se poklopilo da mi se spoje dve stvari koje najviše volim, a to su gluma i boks. Boks je jedna stvar koja me naučila najviše o disciplini, o strpljenju. Iako zvuči kontradiktorno, to mi je mnogo e pomoglo u životu", istakla je Ognjanović.

Priznavši da ne bi volela sa bilo kojim likom kog tumači, Ognjanović je dodala da je problem "što znaju da te povežu sa jednim likom i onda ti čak ni ne daju priliku da pokažeš nešto drugo".

Ognjanović je dodala da je to "baš besmisleno", jer smatra da je posao glumca da pokažu kakve različitosti umeju da urade.