27. mart 2024 20:35

HGSS ponudila Srbiji pomoć u potrazi za dvogodišnjom devojčicom

Izvor: TANJUG

podeli vest

HGSS ponudila Srbiji pomoć u potrazi za dvogodišnjom devojčicom

Foto: TANJUG/MUP

ZAGREB - Hrvatska gorska služba spasavanja (HGSS) ponudila je pomoć kolegama iz Srbije u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić koja je u utorak nestala u okolini Bora, rekao je danas Marko Rakovac iz te službe.

"Jutros smo stupili u kontakt s kolegama iz Srbije i ponudili im pomoć, stavili na raspolaganje svoje resurse. Rekli su da za sada oni nisu potrebni, ali i dalje smo u stanju pripravnosti i s njima smo u kontaktu", rekao je Rakovac za Novu TV.

On je naveo da mala deca do tri godine u prvih 48 pa i 72 sata imaju "veliku verovatnoću preživljavanja", prensi Index.hr.

"U 80 odsto slučajeva budu nepovređeni. Najveći problem je to što se preplaše i zbog toga se ne odazivaju, a tu najviše pomažu psi tragači", kaže Rakovac.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je ranije danas da je, nakon 27 sati detaljne pretrage terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, dalja pretraga obustavljena jer svi dosadašnji rezultati ukazuju na to da se devojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara.

Kako je navedeno, policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.