16. april 2024 14:24

Višković: Sajam u Mostaru dokaz da BiH može da gradi svoj put sa prijateljima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Višković: Sajam u Mostaru dokaz da BiH može da gradi svoj put sa prijateljima

Foto: SRNA

MOSTAR - Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas da je i Sajam privrede u Mostaru, koji je okupio najveće zvaničnike Srbije, Hrvatske i BiH, dokaz da BiH može da gradi svoj put sa prijateljima, bez mentorstva pojedinih ambasada ili zvaničnika.

"Svako okupljanje privrede, u bilo kom delu regije ili BiH, značajno je jer se tu uvek uspostavljaju novi značajni kontakti i poslovi", istakao je Višković.

Višković je ukazao da se ekonomski jedan prostor ne može posmatrati izolovan.

"U ekonomskom smislu mi moramo biti povezani sa celom regijom i drago mi je da danas ovde imamo i premijera Hrvatske (Andreja Plenkovića) i predsednika Srbije (Aleksandra Vučića), najveće zvaničnike BiH. To je dokaz da možemo zajedno raditi, dogovarati se", istakao je Višković.

On je izrazio zadovoljstvo jer je tu malo onih međunarodnih zvaničnika koji se pitaju u BiH jer je, kako je istakao, očito da oni nisu potrebni BiH, saopšteno je na zvaničnom nalogu Vlade Srpske na društvenoj mreži Iks.

"BiH može da gradi svoj put sa svojim prijateljima", napomenuo je Višković i istakao da su tu zemlje regiona koje mogu da pomognu BiH.

"Sigurno da se tako BiH može i bolje razvijati i brže kretati na evropskom putu nego pod mentorstvom pojedinih ambasada i zvaničnika, koji, u suštini ni ne razumeju ove ljude i ovaj prostor", rekao je Višković.

On je napomenuo da narodi ovde žive vekovima i najbolje se razumeju.

"Pozdravljam ovaj sajam. Vidim da je ove godine jedan od najboljih od osnivanja, što znači da se ljudi privredno povezuju iz godine u godinu i to je znak da treba da nastavimo u ovom pravcu i da posećujemo jedni druge", zaključio je Višković.