24. april 2024 17:00

Željka Cvijanović: Važno je da republičke i lokalne vlasti nastave da grade Banjaluku

Izvor: TANJUG

podeli vest

Željka Cvijanović: Važno je da republičke i lokalne vlasti nastave da grade Banjaluku

Foto: TANJUG/FOTO SRNA/BORISLAV ZDRINJA

BANJALUKA) - Banjaluka je uvek imala časnu ulogu u svim događajima tokom istorije, bila na braniku slobode i branila je, te opravdala ulogu u dosadašnjim teškim i dobrim periodima, poručila je danas srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović.

Cvijanovićeva je povodom Dana grada istakla da je važno da lokalne i republičke vlasti nastave da izgrađuju Banjaluku koja je već postala prepoznatljiva.

"Banjaluka je administrativni centar Republike Srpske i mesto gde se odvija život u mnogim segmentima, ali i centar koji upravlja procesima u Srpskoj i primer dobre saradnje sa svima i preko granica. Ponosna sam na ono što su Banjalučani dali kao doprinos Banjaluci", napisala je Cvijanović na svom Instagram nalogu.

Ona je svim Banjalučanima čestitala Dan grada, te dodala da je prirodno da obeležavanje praznika počinje polaganjem venaca za sve one koji su dali svoje živote za slobodu tokom raznih ratova, uključujući poslednji Odbrambeno-otadžbinski rat u kojem je Banjaluka ponela velike žrtve i teret u ime celog prostora i ostala hrabra, dostojanstvena i ponosna.

Prema njenim rečima, na ovaj način treba posmatrati budućnost Banjaluke i da lokalne i republičke vlasti rade na tome da ostane dostojanstvena i sa časnom pozicijom.

Dan grada Banjaluka slavi se u znak sećanja na 22. april 1945. godine kada je oslobođen od okupatora u Drugom svetskom ratu.