29. mart 2024 12:23

Lazar Gojković: Otvaranjem dva nova vrtića rešili smo problem liste čekanja u Valjevu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Lazar Gojković: Otvaranjem dva nova vrtića rešili smo problem liste čekanja u Valjevu

Foto: Shutterstock.com/M-Production, ilustracija

VALJEVO - Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković rekao je danas prilikom otvaranja dva nova vrtića u Valjevu, "Palčica" i "Mali princ", da je rešen problem lista čekanja za upis u vrtiće u ovom gradu koji je trajao decenijama.

On je prilikom obilaska vrtića sa predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić rekao da sve što se gradi i radi u Valjevu ima smisla jedino ako dovoljno ljudi to i koristi.

"Ova dva vrtića koja će biti za oko 500 mališana su potvrda da u Valjevu ima dece i da su ona definitivno najveći razlog zašto ovo radimo. Uspeli smo da rekonstrukcijom stare skole 'Milovan Glišić', koju smo finansirali sredstvima iz budžeta grada Valjeva, i prenamenom tog objekta u dva vrtića za potreba predškolske ustanove, rešimo veliki decenijski problem liste čekanja za prijem dece i deficit mesta u predškolskoj ustanovi", rekao je Gojković.

On je istakao da veliku zahvalnost duguje Fondaciji Novak Đoković koja je opremila 22 prostorije u kojoj će boraviti deca, kao i da su donirali za to više od 18 miliiona dinara.

"Jedino što mogu da kažem da sam ponosan na činjenicu da u Valjevu neće imati porodice koja neće imati gde da ostavi svoje dete, svoju decu, dok su na poslu. To je naš veliki uspeh i koristim prilku da zaista zahvalim svima na strpljenju. Problem gde ostaviti decu, dok su na poslu, roditeji više neće imati", dodao je gradonačelnik.

On je istakao da se u ovom gradu rekonstruiše još jedan objekat koji će moći da primi do 550 mališana.

Gradonačelnik je dodao da je otvaranjem vrtića zaposleno još 100 ljudi.

"U ovom trenutku, izdvajamo 848 miliona na programu osam predškolskih ustavova. Najveće ulaganje su bila u kuhinju, centralnu kuhinju. Nabavljena je najsavremenija oprema", dodao je on.