20. april 2024 19:26

Tužilaštvo: Navijačima koji su učestvovali u tuči kod Vukovog spomenika određeno zadržavanje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Tužilaštvo: Navijačima koji su učestvovali u tuči kod Vukovog spomenika određeno zadržavanje

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

BEOGRAD - Svim punoletnim učesnicima u današnjoj tuči kod Vukovog spomenika, navijačima Crvene zvezde i Partizana (za sada je identifikovano i privedeno 44 lica) dežurni javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilštva u Beogradu odredio je zadržavanje, saopštila je portparolka Prvog OJT u Beogradu Branka Gajić.

Tužilaštvo je odredilo svim punoletnim učesnicima u tuči zadržavanje u trajanju od 48 časova zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje iz čl. 344 st. 2 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika, istakla je ona.

U navedenom periodu sva zadržana lica biće privedena u prostorije Prvog osnovnog javnog tužilaštva radi saslušanja, a nakon čega će tužilaštvo doneti odluku o podnošenju predloga za određivanje pritvora Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Takođe, u saradnji sa RS, MUP, Policijskim stanicama Zvezdara, Palilula i Vračar radi se na utvrđivanju radnji koje je tom prilikom preduzeo svako od učesnika, rekla je Gajić i dodala da su zaplenjeni svi video zapisi, a da su povređena lica upućena na preglede.

Kako je portparolka saopštila, zadržani su predmeti pronađeni na mestu izvršenja krivičnog dela radi eventualnog veštačenja i preduzete sve ostale mere i radnje neophodne za dalji postupak.