18. april 2024 15:22

Srpska lista: Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM

Izvor: TANJUG

podeli vest

Srpska lista: Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM

Foto: Srpska lista

KOSOVSKA MITROVICA - Srpska lista saopštila je danas da paljenje automobila radniku opštine Privremenog organa Opštine Leposavić Ivanu Petroviću predstavlja nastavak piromanskih napada na časne Srbe na severu Kosova i Metohije "u režiji poslušnika i miljenika" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija" na teritoriji opštine Leposavić, koju, kako navode "hoće da pretvore u leglo kriminala svojim nedelima".

"Poslednji takav događaj se zbio u sredu noć kada je po istom scenariju kao kada su zapaljeni automobili načelnici opštinske uprave Radmili Vukićević i vlasniku portala Kosovo onlajn Dušanu Milanoviću, zapaljen auto čiji je vlasnik Ivan Petrović, vozač predsednika privremenog organa opštine Leposavić Zorana Todića", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Dodaju da je u trenutku napada na imovinu Petrovića, za koga ističu da je častan porodični čovek, on je bio u svom stanu u neposrednoj blizini sa svojom decom i suprugom i dodaju da su tog jutra planirali da krenu na put.

"Ono što je karakteristično za ovaj slučaj je činjenica da je ovo treći automobil koji je zapaljen u opštini Leposavić, za kratko vreme, i na isti način kako je to opisao zamenik lažnog ministra u Kurtijevoj Vladi Radoica Radomirović na audio snimku koji kruži društvenim mrežama", ističe se u saopštenju.

Srpska lista podseća da nakon što su se ove paljevine dogodile, a audio snimak sa Radomirovićevom izjavom kako se pale automobili pojavio na društvenim mrežama, niko iz međunarodne zajednice nije reagovao, niti tražio da se odgovorni pronađu i kazne.

"Isto takvo ćutanje imamo i od Kurtijevog režima čiji je Radomirović deo kao i od kosovske policije i Euleksa. Očigledno da se organizuju napadi na časne, porodične i ugledne Srbe koji nisu deo Kurtijevog režima onda nema reakcije nadležnih organa ili zabrinutosti međunarodnih predstavnika i ambasadora. Valjda im takvi napadi ne smetaju a imovina časnih Srba i nije od značaja", zaključuje se u saopštenju Srpske liste.