23. april 2024 10:58

Analitičar Ivan Miletić: Bojkot kao akt političke borbe nije primeren za političare

Izvor: TANJUG

podeli vest

Analitičar Ivan Miletić: Bojkot kao akt političke borbe nije primeren za političare

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Analitičar Ivan Miletić izjavio je danas, povodom podele unutar opozicije o izlasku na izbore 2. juna, da komplikacije koje nastaju iz bojkota kao akta političke borbe nisu primerene političarima i ljudima koji se zalažu za parlamentaran način borbe.

"Živeo sam u inostranstvu dugo, 20 godina, i nikada nisam čuo da neko nešto bojkotuje, čak iako se neke grupacije nisu slagale, čak ni ta radikalna levica koja izbija na površinu i koristi anti parlamentaran način borbe. Bojkot sam po sebi nikada nikome dobro ništa nije doneo", poručio je on u izjavi za Tanjug i dodao da je bojkot nešto što je karakteristično za komunistički način borbe i da nema razumevanje i praksu u savremenom svetu.

Kometarišući današnju sednicu Skupštine Srbije na kojoj će se glasati o izmenama Zakona o lokalnim izborima, Miletić je rekao da smatra da je opozicija napravila dogovor unutar sebe da izađe na izbore i da su potrebne ovakve promene zakona.

Dodao je da se po jučerašnjim izjavama dela opozicije može se zaključiti da su spremni da izađu na izbore, da se polako pripremaju za to, istakavši da je to znak da se konačno vraćamo u parlamentarne klupe.

Odgovarajući na pitanje koliko je stav "ProGlasa"da se ne izlazi na izbore dok se ne ispune zahtevi opozicije u stvari podelio opoziciju, Miletić je rekao da je "ProGlas" samo uneo konfuziju i istakao da ukoliko članovi "ProGlasa" žele da učestvuju u politici onda moraju da učestvuju na nekoj od političkih lista koje žele da podrže da bi bilo jasno za šta se oni zapravo zalažu.

"To je bila uobičajena praksa devedesetih gde su javne ličnosti ili učestvovale u radu političkih partija ili su bili na listi političkih partija da podrže i učestvuju u kampanji na vrlo jasan način tako da biti intelektualac koji sedi po strani i drži neke pridike nije uobičajena praksa bilo gde niti je bila praksa u mnogo gorem vremenu kada se za demokratiju borilo na ulicama", objasnio je analitičar.