23. april 2024 12:03

Dejan Miletić: Opozicija će se podeljeno odnositi prema Zakonu o lokalnim izborima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dejan Miletić: Opozicija će se podeljeno odnositi prema Zakonu o lokalnim izborima

Foto: Video arhiva

BEOGRAD - Direktor Centra za proučavanje globalizacije Dejan Miletić ocenio je danas da će se opozicija podeljeno odnositi prema glasanju o izmenama Zakona o lokalnim izborima na današnjoj sednici Skupštine Srbije.

On je u izjavi za Tanjug rekao da smatra da je dosta vremena izgubljeno i da je krajnje vreme da se okrene ka radu i budućnosti, istakavši da što pre budu održani izbori, to će biti bolje za Srbiju.

Komentarišući podelu unutar opozicije o izlasku na izbore 2. juna, Miletić je rekao da su izbori uvek prilika za opoziciju da se istakne, da proba da nađe svoje mesto i da izmeri svoj značaj i uticaj u srpskom društvo, napomenuvši da je jedan deo opozicije dosta urušio svoj ugled i da ne može da očekuje dobre stvari u junu.

"Jasno je bilo da je opoziciju izgubila određenu podršku i da neće proći bolje u junu. Ovaj jedna deo opozicije koji je za bojkot smatra da treba sačekati da još ne znam kakvi pritisci iz sveta dese, da se neke propusti vlasti registruju i da se onda traži šansa u tim eventualnim odloženim datumima, međutim to nije realno. Loši su potezi ovog dela opozicije koji su je dodatno urušili iznutra, ovo će biti dodatni debakl", ocenio je on.

Miletić dodaje da ovo logičan sled dođaja koji je mogao da se očekuje nakon svega što se dešavalo od decembarskih izbora do danas, istakavši da je vrlo važno da postoje jasne političke opcije koje mogu da budu podržane ili ne podržane od naroda.

"Ja te neke široke koalicije koje okupljaju i babe i žabe i nikada nisam voleo i podržavao jer mislim da i kada bi takve koalicije došle do vlasti, samo bi urušavale interese svoje zemlje i svelo bi se na otimanje komada sira gde bi svako vukao na svoju stranu. Nadam se da će opozicija naučiti lekcije iz svega ovoga i u perspektivi biti faktor napretka Srbije a ne destrukcije", poručio je Miletić.