24. april 2024 09:53

Porodicama u Kuli uručeni Ugovori za dodelu pomoći u građevinskom materijalu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Porodicama u Kuli uručeni Ugovori za dodelu pomoći u građevinskom materijalu

Foto: TANJUG/KIRS/ Dragan Kujundžić

BEOGRAD - Komesarka za izbeglice i migracije Srbije Nataša Stanisavljević i predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić uručili su danas Ugovore o dodeli pomoći u građevinskom materijalu za osam korisničkih porodica na teritoriji opštine Kula i održali sastanak na temu kreiranja plana za dalje zbrinjavanje porodica.

Tokom sastanka komesarka je istakla dugogodišnju uspešnu saradnju Komesarijata i opštine Kula kroz koju su realizovani brojni Ugovori o saradnji na dodele pomoći za rešavanje stambenog pitanja, ekonomsko osnaživanje, pomoć u ogrevnom drvetu, paketima hrane i jednokratnim novčanim pomoćima, za izbeglice, interno raseljena lica i povratnike po osnovu sporazuma o readmisiji.

"Komesarijat je u toku 2023. godine opštini Kula dodelio ukupno 15.880.000 dinara kojim je obezbeđeno 102 porodice izbeglica i interno raseljenih lica dok su u raseljeništvu. Današnjim uručenjem Ugovora šest porodica izbeglica i dve porodice povratnika po osnovu sporazuma o redmisiji dobili su pomoć u građevinskom materijalu kako bi unapredili svoje domove", rekla je Stanisavljević, navodi sde u saopštenju Komesarijata.

Ona je dodala da Komesarijat želi da pomogne našim gradovima i opštinama i da ohrabri da se uključe u zajedničke projekte koji su namenjeni za pružanje pomoći svim kategorimaja lica koja su u nadležnosti Komesarijata jer imamo podršku Republike Srbije.

Kako se navodi Komesarijat je u toku 2023. godine pomogao je ukupno 8315 porodica izbeglica i interno raseljenih lica dodelom stambenih jedinica, građevinskog materijala, putem ekonomskog osnaživanja, dodelom paketa hrane, ogreva i jednokratnih novčanih pomoći, a opštini Kula dodeljena su sredstava kojima je pružena za 102 porodice.