23. maj 2023 18:37

Kongresni biro TOS na sajmu IMEX Frankfurt 2023

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kongresni biro TOS na sajmu IMEX Frankfurt 2023

Foto: Turistička organizacija Srbije

FRANKFURT - Kongresni biro Turističke organizacije Srbije (TOS) u periodu od 22. do 25. maja 2023. učestvuje na sajmu IMEX Frankfurt 2023, saopštila je danas TOS.

IMEX Frankfurt 2023 okuplja više od 3.000 organizatora kongresa koji će se u četiri dana trajanja sajma susresti sa više od 2.500 dobavljača i pružalaca usluga iz svih delova sveta.

IMEX 2023 pruža mogućnost stvaranja kvalitetnih i značajnih poslovnih veza, građenja čvrstih poslovnih odnosa i stvarni povraćaj ulaganja.

Već prvog dana sajma celokupna ponuda Srbije izazvala je veliko interesovanje i održan je veliki broj sastanaka sa predstavnicima međunarodnih organizatora poslovnih događaja i putovanja, navode iz TOS.

Na štandu Kongresnog biroa TOS svoje ponude i programe predstaviće i 13 partnera, predstavnika privrede iz Srbije, među kojima su Hilton Beograd, Sava Centar Beograd, Crowne Plaza Beograd, Hyatt Regency Beograd, Movenpick Fruške Terme, Moxy Beograd, Viceroy Kopaonik, Balkan Holidays, Vekol DMC, iSerbia travel&events, Customice, Turistička organizacija Beograda i Turistička organizacija Niša.

Njihov zajedničkim cilj je, kako se navodi u sopštenju, da predstave, promovišu i pozicioniraju Srbiju kao vodeću i najbrže rastuću destinaciju u Jugoistočnoj Evropi.

Sajam u Frankfurtu dao je priliku da Strateška alijansa Nacionalnih kongresnih biroa Evrope (SANCBE) predstavi novu Belu knjigu pod nazivom ’’Kako nacionalni kongresni biroi mogu da iskoriste svoj uticaj i obezbede održivost’’.

U skladu sa okvirima koje pružaju Evropski zeleni dogovor i Inicijativa Net Zero Carbon Events, ona prikazuje plan saradnje između nacionalnih biroa ka prelasku na održive poslovne događaje i sveukupnu tranziciju ka održivosti.

Dokument je predstavljen prvog dana sajma, 22. maja na potpuno novom Globalnom forumu za nacionalne kongresne biroe, koji je pokrenuo SANCBE podržan od ICCA i IMEX grupe.

Kongresni biro Turističke organizacije Srbije, kao član SANCBE, aktivno je učestvovao u izradi Bele knjige i svojim znanjima i dugogodišnjim iskustvom doprineo kreiranju zaključaka važnih za razvoj i unapređenje struke, dodaju iz TOS.

Bela knjiga dala je niz konkretnih pravaca i pristupa nacionalnim kongresnim biroima da iskoriste svoju ulogu i uticaj u implementaciji održivog razvoja, i ponosni smo što smo bili deo tima.