16. novembar 2023 16:10

Labović: "Vinska vizija Otvorenog Balkana" je od izuzetnog značaja za razvoj turizma u Srbiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Labović: "Vinska vizija Otvorenog Balkana" je od izuzetnog značaja za razvoj turizma u Srbiji

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Direktorka Turistička organizacija Srbije (TOS) Marija Labović rekla je danas na sajmu vina Vinska vizija Otvorenog Balkana da su takve manifestacije od velikog značaja za turizam u Srbiji, jer nas pozicioniraju kao izuzetne organizatore i omogućavaju da se na pravi način predstavimo inostranim izlagačima i poslovnim posetiocima.

"Veliki broj posetilaca dođe u Beograd i u Srbiju za vreme održavanja ovako velike manifestacije, čime se direktno doprinosi turističkom prometu, jer evo za ova četiri dana već znamo da su hoteli u Beogradu skoro popunjeni, što direktno utiče na veći broj dolazaka i noćenja i ono što je isto jako važno na opšti brending Srbije kao turističke destinacije", rekla je Labovićeva za Tanjug.

Labovićeva je dodala je sajam vina odlična prilika da kroz razmenu različitih iskustava Srbija unapredi svoju ponudu na mapi viskog turizma i da se još bolje pozicionira i na pravi način izbrendira kao destinacija koja je po meri ljubitelje vina i vinskih tura.

"Upravo vinski putevi omogućavaju posetu destinacija koje su na vinskim putevima, a koje su zapravo izuzetno bogate prirodnim lepotama, kulturno-istorijskim znamenitostima, kvalitetnim smeštajem. Mislim da će u narednim godinama Srbija beležiti još veći broj turista koji će upravo ovim putevima obilaziti Srbiju", zaključila je Labovićeva.