22. jul 2024 14:30

Hrvatska: Nakon pucnjave u Daruvaru na licu mesta zatečene četiri mrtve osobe, ubica penzionisani vojni policajac

Izvor: TANJUG

podeli vest

Hrvatska: Nakon pucnjave u Daruvaru na licu mesta zatečene četiri mrtve osobe, ubica penzionisani vojni policajac

Foto: Shutterstock.com/Dan Race, ilustracija

DARUVAR - Direktor Zavoda za hitnu medicinu Nenad Mrzlečki izjavio je da su na mestu zločina u Domu za stare u Daruvaru pronađene četiri mrtve osobe i četiri ranjene, koje su odmah prebačene u bolnicu.

"Tri osobe hitno su prevezene u bolnicu u Pakrac, a jedna osoba u Viroviticu. U takvim situacijama uvek tako postupamo kako se ne bi opteretila samo jedna zdravstvena ustanova", pojasnio je Mrzlečki te dodao da navodno ima i lakše povređenih.

On je u izjavi za lokalni "MojPortal" rekao da sve informacije sa terena treba uzimati s rezervom.

"Naše ekipe su još na terenu i prioritet im je svima pružiti potrebnu pomoć, a tek nakon što to bude obavljeno, znaćemo tačne podatke o broju stradalih", kaže Mrzlečki.

Ubica u Domu za stare Krešimir Pahoki je penzionisani vojni policajac

Krešimir Pahoki iz Donjeg Daruvara (51),penzionisani vojni policajac iz Donjeg Daruvara, sumnjiči se da je danas ubio pet osoba u Domu za stare u Daruvaru. 

Fotografiju osumnjičenog objavili su hrvatski mediji, uz napomenu da ga je 1996. godine, nekada predsednik Hrvatske Franjo Tuđman odlikovao Spomenicom domovinske zahvalnosti koja se dodeljuje hrvatskim državljanima za časnu i uzornu službu. 

Nakon ubilačkog pohoda pištoljem pobegao je, ali ga je policija uhapsila  u blizini jednog kafića, piše hrvatski portal Index i navodi da je ubio majku, štićenike i zaposlene u Domu.

Navode da je ubica od ranije bio poznat policiji. Kako su za lokalni MojPortal rekli njegovi poznanici, on je pre mesec dana bacio poznanika na stepenice na kojima su se nalazile boce.