19. jul 2024 14:34

Dodik pozdravio potpisivanje Memoranduma o razumevanju EU i Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dodik pozdravio potpisivanje Memoranduma o razumevanju EU i Srbije

Foto: TANJUG/FOTO SRNA/BORISLAV ZDRINJA

BANjALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pozdravio je danas potpisivanje Memoranduma o razumevanju između EU i Srbije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima, ističući da je to jedan od veoma značajnih iskoraka za dalji napredak i razvoj Srbije.

"Ovo je sigurno jedan od strateških projekata, za koje se borio predsednik Aleksandar Vučić, i čiji rezultati će biti veoma vidljivi, a koji će mnogo značiti za dalji napredak i finansijski procvat Srbije. On znači i dolazak novih investicija, bolji život stanovnika Srbije i veći standard", istakao je predsednik Dodik za Srnu upitan da prokomentariše potpisivanje Memoranduma o razumevanju između Srbije i EU.

On je naglasio da predsednik Vučić vodi odgovornu politiku i nije neko ko donosi nepromišljene i ishitrene odluke, već dobro odmerene i odvagane, a to potvrđuje i sve što je do sada uradio u pogledu privrednog, infrastrukturnog i sveukupnog razvoja Srbije, jer je rezultat njegove uspešne politike, kao i njegovih najbližih saradnika.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa