12. septembar 2023 10:58

Predsednik Višeg suda u Podgorici: Do depoa suda prokopan tunel ispod zgrade, ništa ne nedostaje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predsednik Višeg suda u Podgorici: Do depoa suda prokopan tunel ispod zgrade, ništa ne nedostaje

Foto: Shutterstock.com/Predrag Jankovic, ilustracija

PODGORICA - Predsednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić izjavio je danas da je do provale u depo tog suda došlo putem prokopanog tunela ispod zgrade, ali da je popisom konstatovano da gotovo ništa ne nedostaje.

"Na dobro sakrivenom mestu pronađen je otvor tunela, koji je morao biti pravljen duži vremenski period. Uviđaj je završen, ne znamo šta je sve moglo da se desi da taj otvor nije primećen. Nama je najvažnije da smo zatvorili nešto što je predstavljalo opasnost", rekao je Savić na konferenciji za novinare.

Negirao je navode pojedinih medija da je ukraden laptop korejskog "kralja kriptovaluta" Do Kvona, jer se on i ne nalazi u depou.

"Istina je da su u Višem sudu u prostorijama depoa zatečeni tragovi drugih lica. Odmah je obaveštena policija, koja je nakon izvršenog uviđaja došla do iste konstatacije. Sproveden je popis, koji je trajao do ranih jutarnjih sati. Konstatovano je da gotovo ništa ne nedostaje", rekao je Savić, prenele su podgoričke Vijesti.

Prema njegovim rečima, zabunu je stvorilo to što stvari nisu bile na mestu i da je pregledom predmeta konstatovano da su ispreturane.

Savić tvrdi da čak i da su neke stvari nestale to ne bi bila nenadoknadiva šteta jer su, kako kaže, dokazi izveštačeni.

Mediji su juče objavili da se sumnja da je obijen depo Višeg suda u Podgorici, u kojem je samo u poslednje dve godine smešteno devet i po tona raznih vrsta droga.

Savić kaže i da je u medijima izneseno mnogo neistina.