2. avgust 2024 08:18

Dodik: Šušnjar kod srpskog naroda izaziva osećaj bola, tuge, žalosti, užasa i nepravde

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dodik: Šušnjar kod srpskog naroda izaziva osećaj bola, tuge, žalosti, užasa i nepravde

Foto: AP Photo, File/Armin Durgut

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da reč Šušnjar kod srpskog naroda izaziva osećaj bola, tuge, žalosti, užasa i napravde, a krici mučenih i ubijenih više od 5.000 Srba i oko 50 Jevreja i "danas čuju samo naše uši i razaraju našu dušu, dok su svi drugi i gluvi i nemi na sva srpska stradanja u 20. veku kojih je bilo i previše".

"Šušnjar je mesto monstruoznog zločina, mesto genocida, na kojem su ustaše, i hrvatske i muslimanske, za samo četiri dana, od Ognjene Marije do Ilindana 1941. godine, na stravičan način ubile više od 5.000 nevinih Srba i 50 Jevreja i to, kao po nekom nepisanom pravilu, na velike pravoslavne praznike, kako to i rade najveći monstrumi i zlikovci", istakao je Dodik za Srnu povodom obeležavanja 83 godine od stravičnog zločina u NDH, najkrvavijoj državi u istoriji Balkana, nad Srbima i Jevrejima u Šušnjaru kod Sanskog Mosta.

On je naveo da je NDH formalno stvorena 10. aprila 1941. godine i odmah je počela da izmišlja razne mere kako bi Srbima zagorčala život, a sve sa ciljem da ih natera da razmišljaju o napuštanju svojih vekovnih ognjišta ili preuzimanju katoličke vere.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa