16. oktobar 2023 19:57

Selektor Crne Gore Miodrag Radulović: Cilj je da pružimo maksimum i da dostojno reprezentujemo naš fudbal

Izvor: TANJUG

podeli vest

Selektor Crne Gore Miodrag Radulović: Cilj je da pružimo maksimum i da dostojno reprezentujemo naš fudbal

Foto: Shutterstock.com/DexonDee, ilustracija

BEOGRAD - Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović izjavio je na konferenciji za medije pred sutrašnju utakmicu sa Srbijom, da je cilj njegove selekcije da pruži maksimum i da dostojno reprezentuje crnogorski fudbal.

Srbija će sutra od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" dočekati Crnu Goru u meču grupe G kvalifikacija za EP 2024.

Srbija je pre dva dana u Budimpešti poražena od Mađarske (1:2) i nalazi se na drugom mestu na tabeli sa 10 bodova, dok je Crna Gora treća sa osam uz meč manje. Mađarska je prva sa 13 poena.

"Nećemo momke pritiskati previše, ono što zahtevam je da daju maksimum. U Podgorici smo 80 minuta kontrolisali meč, siguran sam da sutra možemo celu utakmicu. Ako to ponovimo možemo da se nadamo dobrom rezultatu. Prvi cilj je da pružimo maksimum i da dostojno reprezentujemo naš fudbal. Ako to uradimo, radovaćemo se"", istakao je Radulović i dodao da je Srbija u Budimpešti u prethodnom kolu odigrala jedan od najboljih mečeva a da nije pobedila.

"To je fudbal. Nismo ni mi zaslužili da izgubimo od Srbije u Podgorici, pa jesmo. Sve su to detalji. Srbija najkvalitetnija, najbolja ekipa. Ipak, imamo za pravo da se nadamo. Mi nismo izgubili od Mađarske, Srbija jeste dva puta, to nam daje dodatno samopouzdanje. Dobra stvar je što nama igraju dva rezultata. I pobeda i remi. Ali imamo svoj cilj. Ono što smo želeli, imamo", zaključio je Radulović.