16. decembar 2023 18:35

Fudbalerima Mančester Sitija samo bod, Čelsi slavio sa Petrovićem na golu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Fudbalerima Mančester Sitija samo bod, Čelsi slavio sa Petrovićem na golu

Foto: AP Photo/Dave Thompson

MANČESTER - Fudbaleri Mančester Sitija odigrali su 2:2 kod kuće protiv Kristal Palasa u 17. kolu Premijer lige, dok je Čelsi sa Đorđem Petrovićem na golu pobedio kao domaćin Šefild Junajted rezultatom 2:0.

Popularni "građani" su protiv gostiju iz Londona prokockali dva gola prednosti. Domaće je u vođstvo doveo Griliš u 24. minutu, a Luis povećao na 2:0 u 54. Mateta je smanjio na 1:2 u 76. minutu, a potom je Olis u 90+4. minutu golom iz penala šokirao Mančester Siti koji će već u utorak igrati protiv Urave polufinale Svetskog klupskog prvenstva.

Čelsi je protiv "oštrica" poveo u 54. minutu, posle sjajne akcije i dodavanja Sterlinga strelac je bio Palmer. Sedam minuta kasnije Čelsi je duplirao prednost, Palmer je bio u ulozi asistenta, a gol je postigao Džekson. Na golu Čelsija bio je Petrović koji je uspešno sačuvao mrežu.

Njukasl je prekinuo seriju loših pobedom protiv Fulama – 3:0. U 22. minutu gosti su ostali sa desetoricom pošto je Himenez dobio crveni karton. Domaćin je brojčanu prednost iskoristio da povede preko 17-godišnjeg Majlija u 57, a Almiron je sedam minuta kasnije povećao na 2:0. Tačku na meč stavio je Burn u 82. minutu, posle dodavanja Gimaraeša. Saša Lukić je igrao za Fulam od 76. minuta.