24. avgust 2023 13:04

CarGo i Manastir Hilandar obezbedili letovanje za stotinu srpske dece

Izvor: TANJUG

podeli vest

CarGo i Manastir Hilandar obezbedili letovanje za stotinu srpske dece

Foto: PROMO/CarGo

BEOGRAD - Udruženje građana CarGo i Manastir Hilandar organizovali su u atinskoj regiji letovanje za stotinu srpske dece iz enklava sa KiM, raseljenu decu sa KIM, kao i decu iz ugroženih područja i iz mnogodetnih porodica, navodi se u saopštenju Udruženja.

Predsednik Udruženja građana CarGo i prvi poverenik Manastira Hilandar Miloš Stojković izjavio je da se letovanje organizuje u dve grupe po 50 dece.

"Ovo je izuzetna prilika za naše mališane da dožive jedno lepo iskustvo i upoznaju se sa lepotama države koja obiluje pravoslavnim svetinjama. Nekima od njih ovo ujedno predstavlja jedinstvenu priliku da vide more, a mi ćemo se potruditi da i ubuduće nastavimo sa ovako lepim projektima, kojima ćemo izmamiti mnoge dečije osmehe. Ovim gestom platforma CarGo još jednom je pokazala svoju humanost na delu", istakao je Stojković.

Kako se navodi, tokom devetodnevnog boravka, za decu je organizovan niz fakultativnih izleta do Atine i Soluna, kao i kulturnih, umetničkih i sportskih programa, prilikom kojih će se bolje upoznati sa znamenitostima Grčke.

Ovaj projekat se tradicionalno organizuje uz blagoslov Manastira Hilandar i podršku Udruženja građana CarGo, koje je u potpunosti snosilo troškove smeštaja u dečijem kampu.