6. jun 2024 15:06

Maja Gojković: Pokrajina će ulagati u turizam

Izvor: TANJUG

podeli vest

Maja Gojković: Pokrajina će ulagati u turizam

Foto: TANJUG/NENAD MIHAJLOVIĆ

NOVI SAD  - Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković uručila je danas ovogodišnja priznanja "Kapija uspeha" koje Privredna komora Vojvodine dodeljuje najboljim kompanijama i pojedincima za postignuti kvalitet usluga u oblasti turizma i, tom prilikom, rekla da će Pokrajinska vlada raditi na jačanju turizma.

"Pokrajina će raditi na jačanju hotelskih smeštaja. Moramo da radimo na tome da se ovde pojave investitori u toj oblasti još više, a ono na šta su nam skrenuli pažnju je i da nam nedostaje dobrih ugostiteljskih restorana i da postanu konkurentni jedni drugima, ali i da postanemo konkurenti i drugim gradovima u našem okruženju. Manifestacija imamo dovoljno", rekla je Gojković.

Prema rečima predsednika Privredne komore Vojvodine Boška Vučurevića, zadovoljstvo je biti domaćin 32. Kapije uspeha.

„U sinergiji Pokrajinske vlade, institucija i Privredne komore turizam je dostigao svoj maksimum prošle godine sa više od 700 hiljada turista. Ovo je jedan od događaja koji je doprineo da pospešimo naš turizam i podignemo ga na viši nivo. Gotovo da smo izjednačili broj domaćih i stranih turista, znači da se dobro radilo“, rekao je Vučurević.

Predstavnik dobitnika priznanja „Kapija uspeha“ Milosav Dunjić, ispred Hotela "Pupin", rekao je da im je čast što ih je Pokrajinska vlada prepoznala kao jednog od lidera na teritoriji i grada Novog Sada i Vojvodine.

"Hotel 'Pupin' je otvoren u lošem momentu, za vreme korone, ali smo zabeležili posle toga odlične rezultate. Imamo 50 smeštajnih jedinica i 80 odsto popunjenosti kapaciteta", kazao je Dunjić.

Nagrade su dobili: vila "Viko" sa Čeneja, vinarija "Vinčić" iz Šida, manifestacija "Dani piva" u Zrenjaninu, hotel "Pupin" iz Novog Sada i muzej "Tera" iz Kikinde. Posebnu nagradu za doprinos turizmu dobio je Danko Deneš.