12. septembar 2024 17:36

Brnabić: U Francuskoj i Nemačkoj rudnici litijuma su projekti od najvećeg značaja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Brnabić: U Francuskoj i Nemačkoj rudnici litijuma su projekti od najvećeg značaja

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

BEOGRAD - Predsednica Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas povodom Predloga zakona o izmenama i dopunama zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima da je kancelar Nemačke Olaf Šolc u kampanji obišao budući rudnik litijuma u toj zemlji i rekao da je to projekat od najvećeg prioriteta, a da je Francuska svoj projekat rudnika litijuma zvanično proglasila projektom od nacionalnog značaja.

"Opozicija jeste (skidam kapu) uspela da ovaj put prevaziđe sebe. Elem, nakon detaljnog iščitavanja, samo da obavestim javnost da su, dodatno, pored one laži o 250 stepeni C sumporne kiseline, u 'razloge za donošenje zakona' uspeli da ubace, između ostalog da Nemačka, Francuska, Velika Britanija i Austrija imaju više litijuma, ali 'oni ne žele da kopaju svoje lepe zemlje", napisala je Brnabić na društvenoj mreži X.

Dodala je da je kancelar Nemačke Olaf Šolc u kampanji obišao budući rudnik litijuma u toj zemlji, da je Vlada Francuske njihov projekat rudnika litijuma zvanično proglasila projektom od nacionalnog značaja, a i da je ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji i pričao i pisao o projektu u njegovoj zemlji.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa