12. septembar 2024 16:23

Momirović: Kineski partneri ulažu 400 miliona evra u Industrijski park u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Momirović: Kineski partneri ulažu 400 miliona evra u Industrijski park u Beogradu

Foto: TANJUG/Milan Antić

SJAMEN - Srbija je na najbolji način iskoristila svoju priliku da predstavi potencijale i investicioni šanse na 24. Kineskom međunarodnom sajmu investicija i trgovine (CIFIT) u Sjamenu, izjavio je danas ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i istakao da su potpisana tri konkretna ugovora između Industrijskog parka u Beogradu i tri različite kompanije u visokotehnološkim industrijama, u koji će kineski partneri uložiti 400 miliona evra.

Momirović je rekao za Tanjug da je taj sajam, jedan od najvećih na svetu, veoma značajan za dalji razvoj međusobne privredne saradnje Srbije i Kine.

"Važno je da na CIFIT-u imamo kontinuitet. Srbija je predstavljena na ovom sajmu već petu godinu zaredom, 2023. smo bili zemlja gost domaćin i važno je da smo prisutni i zbog toga što je ovo provincija - Fuđien u kojoj je guverner pre nego što je postao predsednik bio Si Đinping. Ovo je takođe provincija u kojoj posluje Ziđin, najveći izvoznik iz naše države, kompanija koja je Srbiju investirala više od 1,6 milijardi evra i svake godine izvozi više od 1,8 milijardi evra svojih proizvoda, tako da naši odnosi već imaju konkretan ekonomski karakter", rekao je ministar u intervjuu za Tanjug na kraju radne posete Kini.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa