14. septembar 2024 13:20

Ministar Dačić: Sigurno je da ćemo imati podršku Kine po pitanju Kosova i Metohije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Dačić: Sigurno je da ćemo imati podršku Kine po pitanju Kosova i Metohije

Foto: TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

HONGKONG - Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas u Hong Kongu, sumirajući posetu Narodnoj Republici Kini, da je tokom posete upoznao zvaničnike te države sa terorom koji se nad srpskim narodom sprovodi na Kosovu i Metohiji i istakao značaj podrške NR Kine u odbrani teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje.

"Upoznao sam ih sa aktuelnim stanjem i terorom koji se sprovodi nad srpskim narodom i sa nepoštovanjem svih međunarodnih dogovora koje smo postigli što dovodi Srbiju u veoma težak položaj u smislu da je Srbija verovala međunarodnoj zajednici da će ona stati iza svog potpisa. U tom pogledu nam je potrebna i veoma važna podrška NR Kine u UN i sigurno je da ćemo njihovu podršku imati“, istakao je ministar.

On je dodao da je obostrana podrška veoma važna po pitanjima koja su od značaja za obe zemlje, poput teritorijalnog integriteta i da je NR Kina veoma zahvalna stavu Srbije, kao i da je naša zemlja zahvalna NR Kini na podršci kada je reč o Kosovu i Metohiji, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa