14. oktobar 2024 11:22

Premijer Vučević stigao na Samit Berlinskog procesa

Izvor: TANJUG

podeli vest

Premijer Vučević stigao na Samit Berlinskog procesa

Foto: AP Photo/Ebrahim Noroozi

BERLIN - Premijer Srbije Miloš Vučević stigao je danas na Samit Berlinskog procesa, a dočekao ga je nemački kancelar Olaf Šolc.

Vučević će u okviru "Berlinskog procesa" učestvovati na panelima posvećenim regionalnoj saradnji i zajedničkom regionalnom tržištu, kao i Zelenoj agendi, povezivanju i energetici.

Predviđeno je, prema najavi iz nemačke vlade, da se potpiše Deklaracija podrške Akcionom planu o zajedničkom regionalnom tržištu, kao i Sporazum o pristupu visokom obrazovanju.

Premijer Vučević će tokom posete Berlinu imati i biletaralne sastanke.

Vučević u Berlinu sa Tajanijem, Orbanom…

Premijer Miloš Vučević razgovarao je jutros, uoči početka Berlinskog procesa, sa francuskim ministrom za Evropu Benjaminom Hadadom, a tokom posete Berlinu imaće više bilateralnih sastanaka.

Vučević će se sastati, kako je planirano, i sa ministrom spoljnih poslova Italije Antonijom Tajanijem, kao i sa mađarskim predsednikom vlade Viktorom Orbanom.

Vučević će imati razgovore i sa predstavnicima stranke CDU u Bundestagu.

U okviru Berlinskog procesa on će učestvovati na panelima posvećenim regionalnoj saradnji i zajedničkom regionalnom tržištu, kao i Zelenoj agendi, povezivanju i energetici.

Vučević u Berlinu sa francuskim ministrom za Evropu Benjaminom Hadadom

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević sastao se danas u Berlinu sa francuskim ministrom za Evropu Benjaminom Hadadom.

"Uoči početka Berlinskog procesa razgovarao sam danas u Berlinu sa francuskim ministrom za Evropu Benjaminom Hadadom", objavio je Vučević na Instagramu.

Vučević danas u Berlinu učestvuje na samitu Berlinskog procesa, kojim se obeležava 10 godina ovog procesa, a domaćin ovogodišnjeg jubilarnog samita je nemački kancelar Olaf Šolc.