16. jun 2023 17:25

Aleksandar Jablanović: Cilj dolaska Krasnićija u Leposavić je izazivanje sukoba

Izvor: TANJUG

podeli vest

Aleksandar Jablanović: Cilj dolaska Krasnićija u Leposavić je izazivanje sukoba

Foto: Tanjug video, arhiva

LEPOSAVIĆ - Još jedan dolazak ministra iz prištinske vlade u zgradu opštine Leposavić, predstavlja samo još jednu provokaciju lokalnog stanovništva, izjavio je danas predsednik Partije kosovskih Srba Aleksandar Jablanović.

"Za vreme dok je Partija kosovskih Srba vršila vlast u Leposaviću za pune četiri godine mandata, opštinu Leposavić je posetio samo jedan ministar prištinske vlade. Prema tome ove posete imaju isključivo provokativni karakter i pokazuju jasno i nedvosmisleno da prištinska vlada aktivno radi na izazivanju sukoba i ruga se lokalnom stanovništvu, međunarodnim predstavnicima i demokratiji", navodi se u saopštenju Aleksandra Jablanovića dostavljenom Tanjugu.

Partija kosovskih Srba najoštrije osuđuje ovo neodgovorno ponašanje koje može da dovede do nepredvidivih i opasnih posledica.

Partija kosovskih Srba reagovala je na današnji dolazak ministra lokalne samouprave privremenih prištinskih institucija Eljberta Krasnićija, koji je u pratnji albanskih odbornika došao u zgradu opštine Leposavić i time izazvao negodovanje okupljenih Srba koji već treću nedelju mirno protestuju zbog nasilnog zauzimanja zgrada opština na severu Kosova i Metohije.